Prilikom uređenja doma uvijek je primamljivo isprobavanje najnovijih trendova koje smo ‘upratili’ u časopisima ili na društvenim mrežama poput Instagrama i Pinteresta. Trendovi poput Pantone boje godine ili uređenja u minimalističkom stilu dolaze i odlaze tako da se stalno nizaju nove ideje koje bi se potencijalno mogle isprobati tokom uređenja stana ili kuće.

Ipak, prilikom primenjivanja svih ovih ideja treba biti oprezan zato što se ne mogu svi ti trendovi dobro uklopiti u izgled i strukturu vašeg doma. Ovaj put imate priliku da naučite od grešaka ljudi koji su isprobali određene stilove ili dekorativne elemente koji su u trendu sa katastrofalnim rezultatima. Trebate li stvarno ofarbati sve zidove u bijelo, kreirati galerijski zid i stvoriti slojeve tepiha? Skrolajte ispod kako biste otkrili kojih su to dekorativni trendovi dobra ideja samo na papiru

Slojevi tepiha

Radi se o trendu slaganja tepiha manjih veličina na veće tepihe, Iako je ovo često spominjan trend on sa sobom nosi opasnost da zapnete naveče dok po mraku idete po čašu vode u kuhinju ili čak tokom dana kada niste dovoljno pažljivi. Definitivno faktor rizika o kojem treba razmisliti.

Alternativa: jedan jednostavni tepih sa intresantnom šarom koji će biti fiksiran na jednom mjestu

Foto: mydomaine.co.uk

Podijeli ovo