Iako je prerano za proljećno čišćenje uvijek je pravo vrijeme za malo osvježenje dekora u spavaćoj sobi. Drevna kineska praksa Feng Shui nudi nam odlične načine kako možemo poboljšati nivo komfora i izgled spavaće sobe. Bilo da želite privući više novca, ljubav ili jednostavno priželjkujete mirniji san svake noći Feng Shui bi mogao biti pravi izbor za vas.

Ova praksa je fokusirana na kreiranje balansirane i harmonične okoline koja se zasniva na principima prirode. Oni koji praktikuju ove metode vjeruju u to da će na taj način poboljšati atmosferu i energiju u domu. Stručnjaci za Feng Shui preporučuju da preduzmete sljedeće korake za harmoničniju atmosferu u spavaćoj sobi.

Neka spavaća soba bude mjesto gdje volite provoditi vrijeme

Učinite spavaću sobu mjestom koje će biti udobno i gdje ćete rado provoditi veliki dio slobodnog vremena. Dodajte predmete koji su ugodni na dodir kao što su mekani jastučići i prekrivači. Ovo je u relaciji sa principom jinga i janga gdje jing asocira na mekoću i mirnoću a to je upravo ono što je esencijalno za jednu spavaću sobu.

Foto: houzz.com

Podijeli ovo