Imate li staklene zdjele ili čaše koje dugo ničemu ne služe? Ne bacajte ih, već dekorištite. Pitate se šta možete da učinite s njima. Jednostavno, neka postanu ukras.

Ako im dodate prave elemente pred vama će se stvarati unikatna slika. Koristite cvijeće, mahovinu, pijesak, grančice i minijaturne igračke. Evo nekoliko ideja, a vi ih sami razradite.

Posuda za kafu i čaj: Ne bacajte staklene čajnike. Napravite krajolik u koji biste željeli da odlutate. Koristite sitni oblutak, pijesak, zemlju, mahovinu, grančice… Neka ozeleni.

Uske čaše: Ovo je vrlo slično brodu u boci. Ali vi ćete to uraditi s biljkama. Definitivno nije teško. Sve što trebate je da napravite sopstvenu minijaturnu bašticu u staklenki.

 Za ljubitelje paleontologije: U terarijumu napravite stanište dinosaurusa. Genijalno! Budite dizajner vlastitog parka iz doba Jure.

Aranžirajte cvijeće: Cvijeće je prelijepo, a uz malo mašte aranžman zaista može da bude nesvakidašnji. Staklene posude idealan su materijal za vašu kreativnost. Zaigrajte se laticama…

Krajolik flamingosa: Čak i nešto tako jednostavno kao dva flaminga izgledaće nevjerovatno u ovom mini svijetu. U pozadini dodajte biljke i eto dekora i vašeg ličnog pečata.

Podijeli ovo