Davno smo potrošili sve slobodne dane od godišnjeg odmora i lišće je već odavno poprimilo sve najljepše nijanse crvene, žute i narandžaste boje. Ne možemo više poricati da je jesen zakucala na vrata, što znači ćemo sve više vremena provoditi u udobnosti svoga doma. Iako je gledanje filmova ili maraton omiljene serije odlična aktivnost za kišno subotnje popodne, ništa ne opušta tako kao čitanje neke dobre knjige ili časopisa. Razmislite o tome koliko ste već puta započeli neku knjigu koju niste završili i koliko polu pročitanih knjiga u ovom trenutku imate na noćnom ormariću. Koliko je knjiga još na vašoj listi želja za čitanje u narednom periodu?

Ne morate se zareći već sada da će vaša iduća novogodišnja odluka biti da pročitate jednu knjigu mjesečno, ali možete uraditi nešto drugo kako biste se motivisali da više čitate: kreirajte vaše savršeno udobno mjesta za čitanje. Kao što vas kupovina trenerke i patika može motivisati da konačno krenete u teretanu tako vas jedno malo lijepo ušuškano mjesto u stanu može natjerati da sate i sate provodite uz napetu knjigu. Evo par savjeta za organizaciju vašeg malog kutka za čitanje.

Pronađite odgovarajuću svjetiljku

Za početak, ako želite da se stvarno posvetite čitanju, potrebno je da nabavite kvalitetno osvjetljenje. Vaši roditelji su bili u pravu kada su vam dok ste bili mali govorili da ne trebate čitati na slabom svijetlu zato što to može biti stvarno pogubno za vaše oči. Bilo da se odlučite za lampu koja će stajati na podu, minijaturnu verziju za stolić pored fotelje ili zidnu lampu, bitno je da se pobrinete i za adekvatnu jačinu sijalice.

Foto: Pinterest

Podijeli ovo