Od organizovane kuhinje do elegantno uređene kućne kancelarije, postoji mnogo načina na koje možete prilagoditi svoj dom tako da vam pomogne u ostvarivanju nekih životnih ciljeva koje ste sami sebi zacrtali.

„Naši domovi reflektuju našu ličnost, ali oni su isto tako i mjesta gdje mi kreiramo uslove za sopstveni uspjeh”, smatra dizajnerka Denise Ashmore. Svi mi imamo neke svoje životne ciljeve koji su nam posebno važni a ključ za uspješno postizanje tih ciljeva možda se nalazi upravo u našem neposrednom životnom okruženju. U nastavku vam donosimo pregled nekih od naših najčešćih ciljeva kao i načine na koje možete prilagoditi svojim dom njihovom ostvarivanju.

Vaš cilj: da budete produktivniji na poslu

Kako vam vaš dom može pomoći u tome: kreirajte ugodno mjesto za doručkovanje

Uspješni dani na poslu započinju sa pametnim jutarnjim odlukama. Ujutro vjerovatno niste toliko raspoloženi za kuvanje i samo na brzinu nešto namažete na krišku hljeba ili pojedete pahuljice. Doručak bi trebao biti ritual za uspješan početak dana tako da je važno da kreirate zonu koja će biti idealno mjesto za uživanje u ovom najvažnijem obroku u danu. Ako baš i niste jutarnji tip i nemate volje da kuvate ujutro, pripremite si ukusan obrok.

Foto: styleathome.com

Podijeli ovo