Ako biste morali odabrati najomiljeniju stvar u vezi jeseni šta bi to bilo? Mi po tom pitanju nemamo mnogo nedoumica i dovoljno nam je samo da bacimo jedan pogled kroz prozor. Uskoro će drveće na ulicama oko nas biti prošarano prekrasnim nijansama crvene, narandžaste, žute i smeđe koje su karakteristična samo za ovo doba godine. Inspirisani šarenim lišćem poželjećemo da dašak jeseni unesemo i u svoj dom, a nema boljeg načina da to učinimo nego kroz svoj dom.

Postoje razne varijante popularnih boja ove jeseni, a mi smo izdvojili neke koje su apsolutni hit među dekoraterima zbog svoje raznovrsnosti. Možete se odlučiti da ih upotrijebite na zidovima, kao motiv za neku zanimljivu tapetu kojom ćete osvježiti jedan dio neke od vaših prostorija ili vam jedna od tih boja može postati osnova za projekt renoviranja na koji se već dugo pripremate. Jedna od opcija je i da se odlučite na kupovinu namještaja u nekoj od predloženih boja i da na taj način osvježite vaš enterijer. Kakva god bila vaša odluka, preporučujemo vam da se malo zabavite i eksperimentišete sa bojama tako da vaš dom postane prava oaza topline i ušuškanosti.

Boje lišća

Tokom jeseni lišće poprima nevjerovatno jarke i zanimljive boje tako da smo za početak tu potražili inspiraciju. Ako vaša spavaća soba djeluje pomalo dosadno i želite da ju osvježite na brz način, zašto ne biste prefarbali okvir kreveta u ovu zanimljivu nijansu žute? Ova trenutno izuzetno popularna nijansa predstavlja odličnu kombinaciju limun žute i boje senfa, a najveća prednost joj je što se odlično uklapa u skoro sve vrste enterijera.

Podijeli ovo