Ako je pred vama zadatak opremanja novog ili postojećeg doma ili želite samo malo osvježiti izgled prostora u kojem živite zato što vam je dosadio bićete vjerovatno ste pred izazovom da potrošite više od planiranog budžeta i kupite razne nove komade namještaja. Često je ipak mnogo bolja ideja da se malo kontrolišete i potražite šta se nudi na web stranicama gdje se može kupiti polovni namještaj i radnjama sa vintage komadima koji bi mogli biti odličan dodatak postojećem dekoru.

Uvijek postoji određena doza uzbuđenja prilikom kupovine nečeg novog za dom ali kada malo bolje razmislite većina tih stvari vam uopšte nije potrebna. U nastavku vam donosimo spisak pet stvari koje starno možete dugo koristiti u sklopu enterijera zato što praktično nikada nemate potrebu da kupujete nove stvari.

Ogledala

Od velikih ogledala koja se protežu od poda do plafona, preko ogledala u art deko stilu i niza minijaturnih uramljenih ogledala u sklopu galerijskog zida, bezbroj je načina na koje možete iskoristiti ovaj dekorativni detalj u enterijeru.  Ako vam se čini da su ogledala u vašem domu već pomalo oronula i da bi ih trebalao zamijeniti samo ga dobro prebrišite sa sredstvom za čišćenje i vratićete mu dio stare magije.

Foto: idealhome.co.uk

Podijeli ovo