Odabir prvog stana ili kuće jedna je od najvećih odluka koje ćete ikada napraviti. Prvo je tu potraga za odgovarajućim dijelom grada u kojem želite živjeti zatim pronalazak nekretnine koja će odgovarati svim ili barem većini vaših potreba. Radi se o ogromnom i prilično iscrpljujućem procesu koji oduzima mnogo vremena ali donosi i veliku satisfakciju na kraju kada je sve gotovo.

Idući korak nakon odabira doma je uređenje svih prostorija u stanu tako da dobro oslikavaju vaš karakter. Osim ako se ne selite u unaprijed namješten stan velike su šanse da će to biti vaše prvo veliko ulaganje u namještaj i dekoraciju. Ako vas hvata mješavina uzbuđenja ali i nervoze na samu pomisao o predstojećem procesu nemate razloga za brigu: ovih pet savjeta tu su da maksimalno olakšaju uređenja vašeg prvog gnijezda.

Započnite neutralno

Dobra početna tačka je odabir neutralne palete boja koja je veoma zahvalna za dekoraciju. Bijele i crne boje te razne nijanse sive i bež boje odličan su temelj na koji se kasnije mogu nadograđivati vama svojstveni dekorativni elementi. Ako mislite da su ovi tonovi dosadni ubacite jarku boju kroz detalje kao što su tepih ili jastuci.

Foto: homify.co.uk

Podijeli ovo