Pentagon kafeterija

Prilikom renoviranja prostora u kojem je sada smještena kafeterija Pentagon vlasnici su se odlučili da zadrže originalne materijale poput betona i cigle koje su pronašli na zidovima nakon što su ogulili sve slojeve boje. Na ovaj način postigli su inicijalno željeni industrijski štih u prostoru a uslijedili su dekorativni detalji i namještaj koji su dodatno upotpunili vizuelni dojam prostora. Želja vlasnika bila je da kreiraju prostor gdje će se posjetioci istovremeno osjećati kao da piju kafu kod sopstvene kuće i u nekoj svjetskoj metropoli poput Helsinkija ili Pariza.

Foto: privatna arhiva

Foto: privatna arhiva

Vlasnici su prilikom uređenja nastojali da svoja iskustva i impresije sa raznih putovanja prenesu u lokal. Uzeli su od svega pomalo i nastojali da sve detalje uklope na zanimljiv način.

Foto: privatna arhiva

Neki od detalja koji se posebno ističu su crtež na zidu na kojem je prikazan patent kafe aparata kao i prostrani šareni tepih koji predstavlja zanimljiv kontrast ostatku ambijenta u industrijskom stilu i ogoljenim zidovima.

Foto: privatna arhiva

Podijeli ovo