Putovanje je idealna prilika da podignete sve četiri noge u zrak, poslovne brige ostavite po strani i jednostavno se opustite do kraja. Kako bi se relaksacija dovela na jedan sasvim novi nivo arhitekte su osmislile razna zdanja koja odišu luksuzom do posljednjeg detalja i gdje posjetioci imaju osjećaj kao da koračaju po oblacima. Od glamuroznog imanja na najljepšoj plaži ostrva Barbados do luskuzne kuće u planinama Aspena donosimo vam pogled na deset vila koje prosto oduzimaju dah.

Vila „Hawksbill” Turks i Caicos

Foto: tripadvisor.com

Foto: tripadvisor.com

U ovoj vili možete se kupati u kadi koja je smještena u spoljašnjem kupatilu i istovremeno posmatrati savršeno tirkizno more i plaže sa kristalno bijelim pijeskom.

Vila „Heinz Julen”, Švajcarska

Foto: tripadvisor.com

Foto: tripadvisor.com

Ako želite pogled na vrh planine ne trebate tražiti dalje od ove luksuzne vile u Švajcarskoj. Slavni arhitekta Heinz Julen dizajnirao je enterijer a neke od najzanimljivih stavki su privatna sauna, sobe za vježbu, privatni lift kao i jacuzzi kada koja se nalazi u glavnoj spavaćoj sobi.

Vila „Cliff”, Necker ostrvo, Britanski Djevičanski otoci 

Foto: tripadvisor.com

Foto: tripadvisor.com

Ovo imanje nalazi se na istočnoj obali ostrva Neker koje je u vlasništu britanskom tajkuna Richard-a Bransona i predstavlja pravo oličenje luksuza. Enterijer je uređen na veoma glamurozan način a kroz prozore se pruža pogleda na beskrajnu morsku pučinu.

Vila „Horizon”, Puket, Tajland

Foto: tripadvisor.com

Foto: tripadvisor.com

Ovu vilu na rajskom Tajlandu krasi bogato zelenilo i nevjerovatan morski pogled. Posebno je aktraktivna pagoda koja se nalazi na otvorenom pored bazena gdje posjetioci mogu uživati u tropskom voću i jelima koje priprema privatni kuvar.

Vila „St. Bart’s”, St. Barthelemy, Karibi

Foto: tripadvisor.com

Foto: tripadvisor.com

Ova prekrasna vila smještena je na čuvenoj Flamands plaži koja je poznata po kristalno bijelom pijesku. Dnevna soba nalazi se na otvorenom tako da posjetioci sve vrijeme dok se opuštaju imaju priliku da uživaju u morskom povjetarcu i vrhunskom pogledu.

Vila „Aspen Ultimate Luxury”, Aspen, Colorado

Foto: tripadvisor.com

Foto: tripadvisor.com

Ova vila sadrži čak šest spavaćih soba i privatno jezero sa vodopadima. Prozori koji se pružaju od poda do plafona nalaze se u svakoj prostoriji ovog luksuznog doma tako da vlasnici u svakom trenutku imaju priliku baciti pogled na planinske vijence prekrivene snijegom i uživati u pravoj zimskoj čaroliji ovog mondenog američkog zimovališta.

Podijeli ovo