Iako ste veče ili vikend odredili kao periode rezervisane za pranje veša to ne znači da u tim trenucima u mašinu trebate ubaciti sve živo što vam se čini iole prljavim. Određene stvari treba prati češće od jedanput sedmično dok neke druge nemate potrebe prati mnogo duže nego što ste vjerovatno očekivali.

Kada raspoređujete rublje za pranje uopšte ne trebate razmišljati o tome koliko često ste prali određene stvari već umjesto toga razmislite o tome koliko ste ih puta tokom proteklog perioda nosili. Na sljedećim stranicama možete pronaći uputstva za optimalne razmake pranja određenih stvari u domaćinstvu kao što su peškiri, jastučnice, plahte i pidžama.

Peškiri koje koristite nakon tuširanje ili kupanja

Preporučeni interval pranja: nakon 3 do 4 korištenja

Iako su dizajnirani tako da mogu upiti veće količine vode peškiri koje koristite za sušenje nakon tuširanja ili kupanja počinju mijenjati miris nakon samo nekoliko tuširanja, pogotovo ukoliko se ne izrače pravilno. Ako radite na nekom fizički zahtjevnom poslu koji zahtijeva često znojenje bilo bi dobro da ih perete još češće od preporučenog i da ih nikako ne dijelite sa drugim članovima porodice kako ne biste rizikovali nastanak neke neugodne kožne bolesti.

Foto: Africa Studio/Shutterstock.com

Podijeli ovo