Svi znamo koliko je važno kreirati pravi raspored sjedenja u dnevnoj sobi, odabrati sto odgovarajuće veličine za trpezariju i pravo osvjetljenje za maleni i mračni hodnik. Ono što povezuje ova tri prostora je činjenica da će u slučaju dolaska gostiju to biti prostorije gdje će sigurno provoditi neko vrijeme tako da se uvijek trudimo da ih uredimo tako da odušu komforom.

U slučaju najprivatnije sobe u domu, spavaće, može se dogoditi da ne uložimo sličan trud i podcjenjujemo značenje pravilnog odabira namještaja i njegovog razmještaja u prostoriji. Ovo je velika greška.

Osoba koja se treba uvijek osjećati udobno i lijepo u spavaćoj sobi ste vi sami a sebi svakako želite ugoditi zar ne? Kako biste to postigli prvo utvrdite da li ste napravili neku od ovih osam grešaka prilikom uređenja spavaće sobe.

Greška 1: Nedostatak prostora za držanje stvari

Osim što spavate u spavaćoj sobi se najčešće i oblačite što znači da vam je potreban adekvatan prostor za držanje odjeće i raznih pratećih aksesoara. Ako nemate police i ormar pristojne veličine znači da se vjerovatno morate konstantno boriti sa neredom i zagubljenim stvarima a to definitivno remeti mir kakav treba vladati u ovoj prostoriji u domu.

Foto: homify.co.uk

Podijeli ovo