Iako dekorateri prilikom uređenja uvijek teže ideji kreiranja bezvremenskog prostora koji će se dobro uklopiti sa bilo kakvim nadolazećim trendovima ta misija otežana je zbog činjenice da se danas trendovi mijenjaju brže nego ikada ranije. Jednog dana sve je u puder ružičastoj boji, drugog dana se u potpunosti izbjegavaju pastelne nijanse, a treći dan se insistira na potpunom minimalizmu. Iako ne treba slijepo pratiti trendove zanimljivo je povremeno eksperimentisati sa njima. Četiri vodeće dekoraterke Katherine Pooley, Vanessa Alexander, Anne Hepfer i Sasha Bikoff napravile su svoje listu nekih trendova koji su u 2018. izgubili svoju staru čar i neće više biti toliko popularni na dekoraterskoj sceni kao i njihove nove varijante koje će ove godine suvereno vladati.

Zastarjeli trend: nedostatak boje i teksture

Bijeli zidovi i mnoštvo bijelih detalja su sasvim u redu sudeći prema ovim dizajnerkama, ali ono što smeta je paleta u kojoj su boje u potpunosti odsutne. Čak i u bijeloj prostoriji ne moraju sve nijanse bijele biti iste a vrlo je važno kreiranje slojeva različitih tekstura.

Zamjena: Mješavina boja i stilova

Za dobar efekt trebate miješati različite stilove svjetiljki, ogledala i umjetnina kako biste u nekada blijedu i dosadnu prostoriju unijeli boju. One preporučuju i miješanje metala, pomalo zarđalog bakra, patiniranog čelika i raznih nijansi crne i smeđe.

Foto: mydomaine.com

Podijeli ovo