Koliko puta vam se do sada dogodilo da ste slučajno smanjili odjeću prilikom pranja ili sušenja? Napravili postojeće mrlje još gorim nego što su bile prije vašeg tretmana? A koliko vam se tek puta dogodilo da ste ofarbali omiljenu bijelu majicu?

Ne brinite, svi smo mi u nekom trenutku bili na vašem mjestu. Kako sa godinama budete sticali sve duži ’staž’ sa pranjem veša shvatićete da su pogreške pri pranju veša prosto neizbježne i da se ne trebate previše nervirati zbog njih sa obzirom da veliki dio njih u stvari ima veoma jednostavna rješenja. U nastavku razriješavamo neke od vaših najčešćih dilema koje se javljaju prilikom pranja raznih vrsta odjeće.

Trebam li uvijek ručno prati delikatne stvari?

Proizvođači moraju staviti makar jednu sigurnu metodu čišćenja na etiketi koja se nalazi unutar odjeće. Iako će hemijsko čišćenje dati najbolje rezultate, moguće je da imate i druge alternative. Imajte na umu da se razne vrste tkanina mogu smanjiti, a odjeća jarke boje često pušta boju tokom pranja. Kako biste bili sigurni šta trebate raditi najbolje je da uvijek koristite hladnu vodu i testiranje na jednom djeliću tkanine.

Foto: wellgal.com

Podijeli ovo