Centralna tačka svake dnevne sobe je sto tako da uvijek ulažemo dodatni trud prilikom njegovog odabira. Ako ste u procesu uređenja novog stana ili preuređujete dnevnu sobu i želite započeti sa kupovinom novog stola imamo jedan važan savjet za početak: ne morate se nužno odlučiti na veliki sto prilikom odabira.

Nekad je najpopularniji način uređenja dnevne sobe bio veći i prostrani sto koji je stajao uz garnituru ili fotelje i na taj način činio fokalnu tačku uređenja sobe.

Po pitanju uređenja dnevne sobe trenutno je na snazi minimalizam koji se primjenjuje i prilikom odabira veličine za sto.

Dekorateri predlažu da sobu uredite sa jednim ili dva manja stola, a ukoliko ste ljubitelj taburea u uređenju možete se odlučiti da njih upotrijebite umjesto stolića. Oni će na taj način imati dvostruku namjenu- poslužiće kao stolić i kao mjesto za sjedenje.

Ukoliko raspolažete sa dnevnom sobom manje kvadrature najbolji izbor za vas su okrugli stolovi koji zauzimaju manje prostora od stolića kvadratnih ili pravougaonih oblika.

Ako vas još uvijek nismo ubijedili ne propustite narednu galeriju koja će vam pokazati koliko efektni mogu biti maleni stolići.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Podijeli ovo