Banjalučki drveni mol na Vrbasu ušao je u užu konkurenciju za Veliku nagradu jugoistočne Evrope iz oblasti arhitekture u ovoj godini, te je nominovan i za najbolji projekat u kategoriji pejzažna arhitektura i arhitektura urbanog prostora, saopšteno je iz Gradske uprave.

Projekat izgradnje drvenog mola na rijeci Vrbas, u blizini dvorane Obilićevo, realizovao je 2017. godine tim Istraživačkog centra za prostor iz Banjaluke.

Iz Gradske uprave navode da se ovom nagradom sistematski istražuje i otkrivaju kreativni timovi iz jugoistočne Evrope koji se ističu u poslovanju.

Foto: novostiplus.org

Uručivanje nagrada biće održano 17. aprila u Ljubljani, kao centralni dio Međunarodnog festivala “Big arhitektura” koji se svake godine održava u Sloveniji i okuplja uspješne stvaraoce iz ove oblasti iz regiona.

Svi nagrađeni projekti naći će se na izložbi arhitektonskih radova Festivala.

Na izložbi će biti predstavljeni primjeri arhitektonskih rješenja 18 zemalja jugoistočne Evrope u tri kategorije, i to arhitektura stanovanja, javna i komercijalna arhitektura i pejzažna arhitektura i arhitektura urbanog prostora.

Izvor: mojkontakt.com

Podijeli ovo