U sklopu projekta make overa ovog malog porodičnog doma profesionalna dekoraterka Meghan Carter transformisala je pomalo neugledni i zapušteni glavni sprat u kući na način koji se savršeno uklapa u potrebe veoma aktivne četveročlane porodice.

Prilikom dekoracije koristila je većinom moderne i industrijske detalje kako bi kreirala urban i mladalački izgled. Meghan je započela make over tako što je zamijenila ulazna vrata za jedan model koji je skoro u potpunosti od stakla i prefarbala je skoro cijeli sprat bijelom bojom kako bi osvježila prostor.

Najveći problem bio je mali hodnik kojem je nedostajalo prostora pa je tu dodala ormariće a na podu je poredala vrlo zanimljive pločice sa šarom riblje kosti.

U dnevnoj sobi je modernizovala izgled kamina sa mermernim detaljima te je srušila zid između kuhinje i trpezarije kako bi kreirala otvoreniji prostor. Centralni dio kuhinje zauzima odlično kuhinjsko ostrvo oko kojeg se porodica može okupljati. U videu u nastavku pogledajte fenomelanu transformaciju ovog simpatičnog porodičnog doma.

Izvor: House&Home/YouTube

Podijeli ovo