Ako bi vas neko upitao kako bi po vama trebalo izgledati idealno kupatilo budućnosti šta biste im odgovorili? Većina će vjerovatno biti inspirisana filmovima naučne fantastike pa bi ovo imaginarno futurističko kupatilo opisati kao mjesto gdje ništa nećete morati raditi sami i gdje će mehanika kupatila biti maksimalno prilagođena isključivo vašim potrebama. Ako je vaša zamisao slična ovom opisu imamo odlične vijesti: takvo kupatilo već postoji zahvaljujući kompaniji Kohler.

Ova kompanija fokusirala se na kreiranje nove generacije pametnih kupatila koja uz pomoć aplikacije Kohler Konnect putem glasovnih komandi kontroliše sve predmete u kupatilu. Na vama je samo da dovoljno jasno izrazite svoje želje, a aplikacija će za vas u ponudi mati kontrolu nad ogledalom, kadom i toaletom.

Foto: blog.mtel.ba

Ogledalo pod nazivom Verdera sadržava izuzetno efikasna LED svijetla koja ćete moću upaliti, ugasiti, pojačati ili smanjiti uz pomoć glasa. Tu je naravno i nešto posebno za svaku damu: podešavanje za što jednostavnije i bolje šminkanje.

Tokom jutarnjeg šminkanja imaćete priliku da slušate radio ili muziku po vašem izboru te da provjerite vremensku prognozu i svoju poštu. Zvuči poznato zar ne? Imamo sve razloge da povjerujemo kako je su tvorci aplikacije i sistema pametnog kupatila izvukli inspiraciju iz nekih od futurističkih filmova koje ste imali priliku da pogledate.

Foto: blog.mtel.ba

Kohler sistem sadrži i pamente opcije za tuširanje koje će se ovako pretvoriti u još veće uživanje nego što je to ranije bilo slučaj.  Pomoću Kohler Konnect aplikacije imaćete priliku da glasovno podesite temperaturu i jačinu mlaza vode te da prilagodite svjetla, slušate muziku ili zatvorite vodu. Ako se pak odlučite za kadu sistem će vam sam napraviti najmirišljaviju toplu kupku. PerfectFill komplet će automatski napuniti kadu onako kako vi to odredite.

Za kraj tu je i pametni toalet naziva Numi koji je opremljen sa svijetlima u boji, zagrijanim sjedištem, grijačem nogu i raznih muzičkim funkcijama. Ovo sve se opet kontroliše pomoću Kohler Konnect aplikacije, a puštanje vode se kontroliše pomoću Touchless Flush senzora pokreta.

Izvor: blog.mtel.ba

Podijeli ovo