Renoviranje kupatila: dvije riječi koje će utjerati strah u kosti svakog ko razmišlja o ovom prilično zahtjevnom projektu. Ipak, to nikog ne spriječava da sanjari o svom idealnom kupatilu sa jednom ili dvije kade, tuš kabinom sa ugrađenom hidromasažom i pametnom wc šoljom koja se sama čisti i uvijek svježe miriše.

Dobra vijest je da se ne morate zadužiti kod zelenaša kako biste postigli odličnu transformaciju kupatila koje će izgledati prijatno i luksuzno. Kako bi vaše kupatilo podsjećalo na dizajnersko, pratite sljedeće korake.

Postavite budžet

Najvažnije od svega je da postavite realističan budžet na samom početku projekte i da ga se do kraja držite. Kreirajte ga prema svojim potrebama i prioritetima, ali istovremeno budite surovo realistični. Želite tuš sistem sa doživljajem kišem, a istovremeno imate slavinu koja curi već sto godina i polomljeno staklo iznad ormarića? Jasno vam je šta će tu biti prioritet.

Ako imate skup ukus, onda ćete imati problema sa sastavljanjem budžeta. Ono što ne trebate zaboraviti je da uz manju količinu novca možete postići podjednako dobar efekt, a dodatnu uštedu postižete ako budete sami radili proces renoviranja ili uz pomoć prijatelja. Ako vam je budžet zaista minimalan, opredijelite se za kozmetičke izmjene kao što je nova zanimljiva slavina, nova farba na zidovima ili sijalica.

Foto: dmarge.com

Podijeli ovo