Kupatila su često najmanja i najprometnija mjesta u domu tako da vrlo lako dolazi do gužve i nastanka nereda. Kada nastojite da sebe i djecu spremite za polazak van ujutru neminovno je da će nastati nered po kupatilu. Ovaj svakodnevni jutarnji problem možete riješiti uz par jeftinih kreativnih trikova koji će vam pomoći da efikasnije organizujete kupatilo.

Za početak, uzmite si vremena da otkrijete kakvu vrstu prostora za skladištenje najviše želite i šta vam je najviše potrebno kako biste olakšali dnevnu rutinu cijele porodice. Da li dodatni peškiri koje koristite kada dođu gosti zauzimaju previše prostora u ormariću? Da li se vaša kolekcija lakova za nokte malo otela kontroli pa sada prekriva čitavu jednu policu? Da li u kupatilu želite držati sredstva za čišćenje doma? To su samo neka od pitanja koja sebi trebate postaviti ako želite dobro organizovati kupatilo.

Kada sami sebi odgovorite na ova pitanja iskoristite najveće prednosti vašeg kupatila kako biste dobili to što želite. Protraćeni ili prazni zid u kupatilu iskoristite za postavku dodatnih polica raznih veličina i oblika a možete ugraditi i dodatne kukice za peškire.

U nastavku vam donosimo prijedloge kreativnih ideja za jeftinu organizaciju ove prostorije u domu.

Podijeli ovo