Neke vrste materijala nikada ne izlaze iz mode a u tu kategoriju definitivno se ubraja drvo zbog svoje ljepote i izdržljivosti. Dekorateri često koriste drvo pri uređenju zbog njegove jedinstvene teksture i činjenice da nijedan komad nije nalik onom drugom. Ovaj materijal savršen je za dekoracije raznih vrsta a u današnje vrijeme kada se nastoji što više reciklirati kako bi se očuvao prirodni okoliš, dizajneri su stalno u potrazi za starim drvetom koje se može ponovo iskoristiti.

Kuhinja je odlično mjesto za eksperimentisanje sa ovom vrstom materijala i često se koristi za postizanje pomalo rustikalnog dojma. Drvo odlično izgleda u kombinaciji sa antiknim namještajem i može se iskoristiti za prekrivanje cijelih zidova kako bi se kreirao topao i ugodan vizuelni dojam. Često se koristi i kod trpezarijskih stolova koji predstavljaju važan i centralni dio svakog doma.

U nastavku vam donosimo neke prijedloge kako na lijep i efikasan način možete iskoristiti ovu vrstu prirodnog materijala pri uređenju kuhinje.

Podijeli ovo