Izgled dnevne sobe igra važnu ulogu u kreiranju generalne impresije o stilu i ukusu vlasnika. To znači da imate mnogo prilika i različitih načina da u dekor unesete ono što vam se sviđa hrabro i bez imalo straha. Kada se radi konrektno o uređenju prozora i prostora oko prozora, zavjese imaju veoma važnu ulogu u postavljanju atmosfere i uvezivanju svih dizajnerskih elemenata u ovoj prostoriji.

Dok premišljate o vašim omiljenim idejama za dekorisanje uz pomoć zavjesa, razmislite i o nekima od sljedećih ključnih stvari. Bitno je da uzmete u obzir generalnu postavku prozora u zidu kako biste došli do saznanja koliko dugačke i široke zavjese trebaju biti. Idući važan faktor je izbor boje i uz njih odgovarajuća šara na tkanini koja će dobro uklopiti u generalnu atmosferu ili koje će predstavljati zanimljiv kontrast (u zavisnosti od efekta koji biste željeli postići).

Stil i oblik zavjesa važni su pri kreiranju ugođaja kao i način na koji zavjese padaju. Sve ovo su važni faktori koji se mogu odlično iskoristiti prilikom uređenja doma i uspostavljanja generalnog tona prostorije. U nastavku vam donosimo neke prijedloge efektnih i kreativnih način na koje su zavjese iskorištene kako bi se u prostoriji uspostavio lijep i zanimljiv ugođaj.

Foto: homebnc.com

Foto: homebnc.com

Foto: homebnc.com

Foto: homebnc.com

Foto: homebnc.com

Foto: homebnc.com

Foto: homebnc.com

Foto: homebnc.com

Podijeli ovo