Većina nas nema priliku da se sutra preseli u neku tropsku oazu, ali zahvaljujući dizajneru Paul-u Linnebach-u sada ćemo barem imati priliku da djelić ovog raja na zemlji preselimo u svoj dom. Ovaj dizajner kreirao je pravu malu repliku tropskog ugođaja za jednu vlasnicu doma u Mineapolisu koja je veliki ljubitelj Azije i putovanja.

Posebno ga je inspirisao Bali gdje je dizajner i sam putovao. Tamo je primijetio da su kupatila i tuševi koje lokalci koriste povezani sa okolnom prirodom pa je tokom uređenja kupatila želio prenijeti i dočarati sličan sistem.

Foto: kucastil.rs

Velika ugaona kada koja je nekada zauzimala najveći dio kupatila i koja je rijetko korištena prva je izbačena i zamijenjena sa prostranim i luksuznim tušem. On je bio ključan u transformisanju ovog nekad nepraktičnog kupatila u oazu savršenog mira koja se mnogo bolje uklapa sa životnim stilom vlasnike doma.

Osim kade uklonjen je i mali zid koji je nekad dijelio kadu od WC šolje što je dodatno otvorilo cijeli prostor.  Dio za tuširanje smješten je odmah ispod glavnog osvjetljenja, a veliki tuš prečnika 40 centimetara postavljen je u centru prozorskog okna tako da stvara osjećaj tuširanja u prirodi pod vedrim nebom.

Foto: kucastil.rs

Dizajner je odabrao i pločice koje imitiraju drvo koje su postavljene na podu, zidu i plafonu. One su veoma efektno doprinijele stvaranju raskošnog i prirodnog ambijenta, a istovremeno je izbjegnuto korištenje prirodnog drveta koje je prilično nepraktično za održavanje u prostorijama sa velikom količinom vlage poput kupatila.

Možda i najvažniji element dekora pored tuša su prirodne biljke, tačnije sukulenti, koji su raspoređeni u zidnim saksijama keriranih specijalno za ovu vrstu enterijera.

Još neke fotografije ovog tropksog kupatila možete pogledati na fotografijama ispod.

Foto: kucastil.rs

Foto: kucastil.rs

Foto: kucastil.rs

Izvor: kucastil.rs

Podijeli ovo