Većina nas u svom domu ima jedan čudni kutak čijem se uređenju nekako nikada nismo posvetili do kraja. Kada smo se useljavali u dom rekli smo sami sebi da ćemo urediti taj prostor nekada kasnije kada riješimo prioritete, a sa vremenom se taj rok za uređenje sve više pomjerao dok se nije trajno nastanio u nekoj nedefinisanoj budućnosti. Ako znate o kom kutku pričamo, imamo jednu vijest za vas: u vašem domu čuči jedan neiskorišteni potencijal i prosto je šteta da taj kutak ne iskoristite na najbolji mogući način.

Alexandra Gater se specijalizovala za transformacije prostorija ili cijelih domova za minimalne budžete a ovaj put će vam pokazati kako možete učiniti da taj mali čudni kutak u vašem domu konačno dobije svoj zasluženi sjaj! Vlasnica doma koji je predstavljen u ovom videu imala je čudan i potpuno neiskorišten prostor između kuhinje i kućne kancelarije i ona nije imala ideju šta da uradi sa njim.

Foto: Chatelaine/YouTube

Prvo pravilo koje je Alexandra iskoristila prilikom transformacije ovog kutka bilo je korištenje postojećeg namještaja, u ovom slučaju stalka as policama, na drugačiji način. Nakon što je prebacila stalak iz vertikalnog u horizontalni položaj Alexandra se poslužila sa jednim trikom koji često koristi u svojim YouTube tutorijalima: na zidove je postavila velike postere sa natpisima kao i grafike koje je uradila sama vlasnica kako bi vizuelno ispunila i dekorisala dugačke bijele zidove.

Nakon toga, ova dizajnerka enterijera posvetila se detaljima na policama i gornjoj površini stalka koja je poslužila kao postolje za mini bar. Nakon toga, upotpunila je efekt uz pomoć interesantne industrijske Ikea lampe i biljaka sa zanimljivom teksturom. Pogledajte i druge Alexandrine savjete za uređenje čudnih kutaka u domu u nastavku.

YouTube: Chatelaine/Youtube

Podijeli ovo