Uređenje studio stanova može biti prilično zastrašujuće budući da imate na raspolaganju samo jednu prostoriju za spavanje, jelo i svakodnevnicu. Pitate se kako urediti jedan ovakav prostor na funkcionalan način? U ovoj epizodi “The Home Primp” serijala dekoraterka Alexandra Gater imala je 500 dolara i jednu posjetu Ikea prodavnici kako bi uredila jedan studio stan.

Foto: Chatelaine/YouTube

Tokom procesa preuređenja Alexandra je iskoristila razne odlične ideje za uređenje jednog prostora ove vrste i to je uradila za minimalan budžet. Upotrijebila je efektne detalje poput ogledala, zanimljive stolice, Ikea lampe koja je i naš apsolutni favorit i o kojoj smo pisali ovdje te funkcionalnog ormarića za organizaciju stvari u malom izdvojenom djelu doma koji je poslužio kao hodnik.

Foto: Chatelaine/YouTube

Čest problem ovakvih prostora je što se teško mogu uglaviti na jednom mjestu kauč i krevet. Rješenje je da kupite rasklopivi kauč koji vam istovremeno može poslužiti i kao krevet i kao mjesto za sjedenje tokom dana. Alexandra je iskoristila još jedan odličan trik za uređenje malih prostora tako što ga je podijelila uz pomoć seta običnih bijelih polica sa pregradama na koje je smjestila razne zabavne i zanimljive dekorativne detalje poput fotografija, starinskog fotoaparata i biljaka.

Foto: Chatelaine/YouTube

Foto: Chatelaine/YouTube

Druge Alexandrine savjete pogledajte u nastavku.

Izvor: Chatelaine/YouTube

Podijeli ovo