Odlazak na putovanja mnogima je jedna od najdražih aktivnosti koje čine u slobodno vrijeme, bilo da je riječ o odlasku na drugi dio Europe ili svijeta ili pak o jednodnevnom izletu. Novo okruženje često nas potakne na istraživanje, ali i na kupovanje suvenira koje želimo ponijeti kući. Naiđemo li na neke posebno zanimljive suvenire, oni ujedno mogu otvoriti teme razgovora s gostima u našem domu, ali nas i svakodnevno podsjećati na najljepše životne trenutke.

No kako ih uklopiti u dizajn svoga doma i spriječiti da samo ne skupljaju prašinu na policama ili pak ostanu zaboravljeni u kutijama?

Evo nekih ideja:

Magnete rasporedite na zemljopisnu kartu

Većina ljudi na putovanjima kupuje magnete koji su istodobno i vrlo jeftini i jednostavni za prenošenje do doma. No umjesto da ih samo redate na hladnjaku, što s feng shui stajališta nije nimalo poželjno, zašto se ne biste poigrali s njima i jednom zemljopisnom kartom? Predlažemo da posegnete za kartom Europe ili svijeta, ovisno o iskustvima i preferencijama putovanja, a potom gradove obilježite pripadajućim magnetima.

Možete ih pričvrstiti na kartu vrućim ljepilom i objesit ina zid, a jednako tako kartu možete i magnetizirati stavite li ispod nje bilo koju magnetnu ploču ili ako određeni dio zida prethodno obojite magnetnom bojom koja se može naći u svakoj željezari.

Foto: zadovoljna.dnevnik.hr

Podijeli ovo