Kao što smo već pisali, nekoliko puta do sada, tapete su se vratile na velika vrata i trenutno su jedan od najpopularnijih trendova kad je u pitanju uređenje enterijera. Naravno, to više nisu one tapete koje su bile moderne sedamdesetih godina, koje su stavljale po cijelim zidovima, koje su se teško stavljale, a još teže skidale i ispod kojih se stvarala vlaga.

Tapete su danas napravljene od kvalitetnih materijala, lako se stavljaju, skidaju i prodaju se u bezbroj boja i dezena, možete ih stavljati preko cijelih zidova, ali i samo u jednoj liniji, baš kao dekoracija.

Ako slučajno razmatrate opciju tapeta u vašem domu, onda nastavite čitati jer ćemo vam otkriti šta je to trenutno najmodernije kad su tapete u pitanju.

Geometrijski dezen

Kao što ste sigurno primjetili, ako imalo pratite modu, trendovi se konstantno vrte u krug, a tako je i sa geometrijom u uređenju enterijera koja je bila jako popularana krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina. Ako geometrijski dezen upotrijebite na pravi način, možete dodati dozu šarenila i dubine, a da to sve ne bude pretjerano. Tapete su pravi način da to postignete.

Da biste dobili pravi rezultat treba da pripazite na veličinu geometrijskih oblika i da ih uskladite sa ostatkom dekora u prostoriji.

Podijeli ovo