Do sada sigurno imate svoj razvijeni pristup prazničnim dekoracijama. Radite li identične stvari svake godine iznova i to na isti način na koji su to radili vaši roditelji? Ili ste skloniji eksperimentisanju pa se odlučujete za novu estetiku svake praznične sezone? Da li je vaš dekorativni stil prilično staromodan ili stalno pretražujete internet u potrazi za najnovnijim, nazanimljivijim idejama? Ako se više vidite u ovoj drugoj grupi avanturista koji uvijek vole probati nešto novo, onda su sljedeći prijedlozi kao stvoreni za vas!

Jedna od najpopularnijih društvenih mreža „Pinterest” koja je posebno omiljena među svim ljubiteljima dekoracija i uređenja enterijera svake godine izbacuje svoju top listu najpopularnijih dekorativnih detalja i trendova, a ove godine radi se o mješavini klasike i pomalo neočekivanih alternativa tradicionalnim metodama ukrašavanja.

Zeleni vijenac

Započinjemo sa klasikom koji nikada ne izlazi iz mode, zato što je ukrasni vijenac od zelenila opcija sa kojom nikada ne možete pogriješiti. Zeleni vijenac je najčešće prilično povoljan te unosi živost u unutrašnjost doma tokom mračnog zimskog perioda. Lako ga možete napraviti i sami, a odlično se može uklopiti u skoro svaki dekor. Možete ih tako staviti iznad ulaznih vrata ili vrata između kuhinje i dnevne sobe. Ako se odlučite za vijenac od prirodnih grančica kroz kuću će vam se danima provlačiti ugodni miris iglica koji je jedan od prvih asocijacija na najljepše doba godine. Za vijenac možete koristiti osim grančica sa bora i ružmarin ili eukaliptus koji takođe šire lijep miris.

Foto: apartmenttherapy.com

Podijeli ovo