Jedna od najvažnijih alatki i saveznika u organizaciji doma nisu sredstva za čišćenje, usisivač i krpe već nešto što vam sigurno nije palo na pamet- tajmer. Obični jeftini tajmer koji koristite u kuhinji ili na telefonu.

Kada izdvojite vrijeme da obavite određeni zadatak teže ćete pronaći izgovore da ih ne obavite. Istina je da će uvijek biti kućanskih poslova i da se to nikada nećete promijeniti ali ono što vi možete uraditi je bolja organizacija zadataka kako na kraju ne biste došli u situaciju da u jednom danu morate rješavati nered koji se gomilao mjesecima. Tajmer simboliše vremensko ograničenje za obavljanje nekog zadatka što će nas više motivisati na rad, a u ovom slučaju radi se se o trideset minuta koje će vam biti sasvim dovoljno da napravite značajniju promjenu.

Fokusirajte se na samo jedan dio doma

Današnji tridesetominutni zadatak fokusiran je samo na jedan posebno neuredan dio doma, ali sličnu metodu možete promijeniti i na više prostorija odjednom ukoliko imate tu želju i vremena. Ovaj put odaberite jedan dio doma ili jedan dio namještaja za koji mislite da zahtijeva posebnu pažnju zato što je već duže zapušten i posvetite se samo njemu. U ovom slučaju mi smo se odlučili za omar.

Foto: NinaMalyna/Shutterstock.com

Podijeli ovo