Da li uopšte imate ideju kada ste posljednji put stvarno očistili svoju spužvu za kupanje ili stavili nove baterije u daljinski upravljač? A kada ste zamijenili krpu u kuhinji, onu jednu koju koristite za sušenje ruku i posuđa?

Velike su šanse da pored ovih ima još zadatak koje odlažete baš do posljednjeg trena, kao što je slučaj i sa provjeravanjem stanja vjetrobrana na automobilu ili pranja posudice za vodu vašeg kućnog ljubimca. Najbolja opcija bila bi da si u kalendaru na mobilnom telefonu namjestite podsjetnik kada trebate obavljati koje aktivnosti, a mi smo tu da vam pomognemo sa korisnim podsjetnikom na predmete koje vjerovatno najčešće zaboravljate oprati, promijeniti ili baciti na vrijeme.

Spužva za kupanje

Svi mi volimo našu spužvu za kupanje. Ali osim sa spužvom, sa čime se još ribate tokom kupanja? Svaki put kada ponovo koristite spužvu koju niste prethodno dobro očistili perete se sa ostacima sapuna i jučerašnjom prljavštinom. Najbolji način da detaljno očistite spužvu za kupanje je da ju jednom sedmično natopite u mješavinu sastavljenu od jednakih količina vode i sirćeta ili u čisto esencijalno ulje na nekoliko sati kako bi se eliminisale sve bakterije. Možete ju prati i sa toplom vodom i antibakterijskim sapunom. Bez obzira koliko često perete svoju spužvu, ipak biste ju trebali mijenjati svake 3-4 sedmice.

Foto: target.com.au

Podijeli ovo