Ako ste tokom proteklih dana sjedili u nekom od kafića u gradu velike su šanse da ste vidjeli jednu od ovih svjetlećih zvijezda. Pored lijepo dekorisane jelke i svjetlucavih LED lampice one su nezaobilazan dio praznične dekoracije u mnogim domovima i javnim objektima. Radi se o svjetlećim zvjezdama koje su jedan od glavnih zaštitnih znakova kompanije IKEA od kada su se pojavile na tržištu.

Foto: journal.hr

Ako znate o kojim zvijezdama pričamo sigurno vam nije jasno kako sa vremenom nisu dosadile kupcima. Dogodilo se upravo suprotno- IKEA je ove godine ponudila još više modela zbog velike potražnje i zainteresovanosti. Zvijezda se sadrži od papirnog pokrova za sijalicu koji je perforiran na takav način da daje veoma lijep i zanimljiv odsjaj na plafonu i zidu. Kako biste postigli idealni efekt spojite različite kablove sa zvijezdom kako bi se što bolje uklopila u enterijer.

Foto: journal.hr

Ove zvijezde prekrasno izgledaju kada ih objesite na plafon ili na prozor tako da daju prekrasan odsjaj tokom zimskih noći kroz staklo, ali prelijepo se uklapaju i na drugim lokacijama u stanu. Odličan su ukras i za zabave, a pogotovo atraktivno izgleda kombinacija varijanti u različitim veličinama.

Foto: journal.hr

Foto: journal.hr

Foto: journal.hr

Foto: journal.hr

Foto: journal.hr

Izvor: journal.hr

 

Podijeli ovo