Slavni Pantone institut za boje proglasio da će Ultra ljubičasta biti boja godine što je naišlo na različite nivoe odobravanja od strane internet zajednice. Neki su već ludi za ovom intenzivnom i zanimljivom nijansom ljubičaste, dok drugi nisu baš zadovoljni ovogodišnjim izborom instituta. Upravo za njih imamo dobre vijesti!

Proizvođači boja su već počeli predstavljati svoju selekciju najpopularnijih boja za predstojeću godinu i radi se o nijansama koje su posebno dobar izbor za sve one koji žele na neki način osvježiti svoj enterijer. Čini se kako je generalno nije više u modi trend bijelo na bijelo (bijeli zidovi u kombinaciji sa bijelim namještajem i drugim dekorativnim elementima). Donosimo vam pregled mješavine svjetlih, tamnih i neutralnih boja, a na vama je da odaberete nijansu koju najbolje možete zamisliti u svom domu.

Oceanside

Jedan od favorita dekoratera za 2018. godinu je boja Oceanside koju ja primjenjena na zidove gore prikazane dnevne sobe. Radi se o bogatom i živopisnom hibridu plave i zelene boje koji dobro funkcioniše u raznim vrstama i stilovima enterijera, od tradicionalnog do moderntističkog. Dobar je izbor i za ljubitelje bijele boje budući da se radi o prilično tamnoj nijansi kojoj treba umjerena dobra doza bijele ili neke druge svjetlije boje za kontrast kako opšti utisak ne bi bio previše mračan i sumoran.

Foto: Pinterest

Podijeli ovo