Efektno korištenje malih prostora predstavlja sastavni dio života u gradovima. Ukoliko imate mali balkon i ne znate kako da ga uredite na najbolji način nemojte propustiti odlične prijedloge profesionalnog dekoratera Joela Braya.

Nakon što je proveo dvije godine u svom sadašnjem stanu Joel je shvatio da je vrijeme da se posveti svom betonom okruženom balkonu i da mu udahne malo života tako što će ga pretvoriti u pravu pravcatu urbanu baštu. Započeo je sa podom na koji je postavio pločice u sivim i plavim tonovima te je tako napravio osnovnu postavku za ostatak kolorita. Odvojio je balkon od komšijskog uz pomoć pregrade od ukrštenih drvenih letvica a na pregradi je efektno smješteno ogledalo za dekoraciju.

Nastrešnica sa prugastom šarom prekrila je betonski gornji dio balkona a još neki od istaknutih dekorativnih detalja su i mramorni stolić koji cijeli prostor čini znatno elegantnijim, mini bar, ukrasna urna i pažljivo odabrane biljke. U nastavku detaljno pogledajte kako je Joel svoje ideje za dekoraciju balkona sproveo u djelo.

Izvor: House&Home/YouTube

Podijeli ovo