Praznični period osim veselja i trke za poklonima donosi i mnogo više druženja sa prijateljima i rodbinom. Ako je vas ove godine ‘zapala’ dužnost da organizujete proslavu vjerujemo da će vam naši savjeti u nastavku biti od velike pomoći da taj proces prođe glatko i bez mnogo nepotrebnog stresa.

Poznata dekoraterka i organizatorka događaja Emily Post napisala je u jednom od svojih članaka da je ključna odlika uspješno organizovane večere „atraktivan sto koji stvara lijep dojam i na kojem je sve savršeno raspoređeno”. Svako ko je barem jednom u životu organizovao večeru za goste zna da to nije nimalo jednostavan poduhvat koji zahtjeva popriličnu dozu dobrog i preciznog planiranja.

Prije dolaska gostiju važno je pobrinuti se da ambijent koji će ih dočekati dobro estetski izgleda. Prostor mora biti mnogo više od zbira individualnih predmeta koji se u njemu nalaze, već je ključ u stvaranju jedinstvene i pristupačne atmosfere. Ovo su njeni savjeti kako takav efekt možete postići i u svom domu.

Uredite više prostora za sjedenje

Kako biste stvorili ugodnu atmosferu bitno je da se za početak svi gosti imaju gdje smjestiti, a ukoliko se radi o većem okupljanju dobra ideja je stvaranje više manjih, odvojenih prostora za sjedenje. Prostori sa otvorenim planom mogu biti veoma korisni za ovakvu vrstu organizacije, ali dekorateri savjetuju da izbjegavate postavljanje sofa na suprotnim stranama velikih prostorija zato što se zbog toga ljudi mogu osjetiti izolovano.

Foto: 1stdibs.com

Podijeli ovo