Vrijeme je da zavirimo u podrum ili na tavan kako bismo pronašli kutije sa kuglicama za jelku, lampicama i drugim prazničnim dekoracijama. Mnogi od nas ulože dosta novca i truda u odabir odgovarajućih rekvizita za dekoraciju doma. Svima nam je cilj isti: da u domu kreiramo toplu i ugodnu atmosferu. Nekima je to manje, a nekima više stresan proces.

Ukrašavanje doma jedan je vid umjetnosti a najvažnije je da se prije procesa dekoracije odlučite za temu koje ćete se držati prilikom ukrašavanja. Jedna od tema za koje biste se mogli odlučiti je rustikalna. Ona je idealna ako dom želite ukrasiti sa prirodnim i često ručno rađenim ornamentima.

Ovi ukrasi od prirodnih materijala mogu biti interesantan dekorativni element za novogodišnju jelku i osim toga zabavno ih je samostalno praviti. Pravljenje dekoracije uoči praznika dobar je način da ’uđete u praznično raspoloženje’ ako još uvijek niste. Ukrase poput ovih možete lako napraviti sa drugim članovima porodice i to na taj način pretvoriti u porodični projekt.

Podijeli ovo