Imate li ponekad u domu onaj osjećaj da nije baš sve na svom mjestu i to vas pomalo stresira, a da možda toga niste ni svjesni? Zapravo, ne možete u potpunosti definirati i objasniti taj osjećaj, ali ipak je prisutan i ne dopušta vam da se u potpunosti opustite. Zaista je moguće da vas neki elementi u vašem domu čine pomalo nervoznima na nesvjesnoj razini.

Dizajnerica interijera Carolyin DiCarlo svoju je karijeru fokusirala upravo na proučavanje i uređenje životnih prostora koji na ljude djeluju u potpunosti opuštajuće. Zahvaljujući bogatom iskustvu uspjela je shvatiti koje su to stvari u domu krivci za činjenicu da se u njihovoj blizini osjećamo pomalo kao da smo pod stresom.

Jednom kada osvijestite koje su to stvari, jednostavnije ćete ih moći popraviti. Zato vam u nastavku donosimo moguće razloge iz vašeg doma koji prouzrokuju stres.

1. Duhovi prošlosti

Naravno, ne radi se o pravim duhovima nego o previše uspomena na neke prošle dane. Previše fotografija i uspomena u bilo kojim drugim oblicima vam nesvjesno fokus sa sadašnjosti prebacuje u prošlost. Vaš mozak postane opterećen s mnogo informacija i ne možete se opustiti.

Pokušajte maknuti dio stvari koje su vezane uz prošle događaje i pogledajte kako ćete se tada osjećati.

Gold table between green armchair and bed in sophisticated red bedroom interior with mirror

Podijeli ovo