Renoviranje doma može se činiti zastrašujuće. Zapravo, nećemo Vas lagati, renoviranje doma je zastrašujuće – no ovisi o poduhvatima :’)

Vjerojatno je Vaš um ispunjen idejama i željama, savjetima obitelji, prijatelja i susjeda. Vjerojatno Vam se po umu motaju pitanja: Trebamo li ostati ovdje ili da se selimo? Da proširimo kuću ili jednostavno da sve ostavimo kako i je uz neke male preinake?

Najveća prepreka najčešće je pitanje “Gdje početi?”. Ako je i kod Vas taj slučaj , vrijeme je da se vratite korak unazad, dobro razmislite i sagledate objektivno na situaciju. Bilo da planirate renoviranje cijelog doma ili temeljiti redizajn, evo nekoliko ideja kako kreirati dom koji odgovara Vašim potrebama na najbolji mogući način!

Isplanirajte sistematičan makeover

Tamo gdje nije potreban veći posao, nego samo redizajn soba, prođite kroz svaku od njih i utvrdite koja količina posla je potrebna i koliki bi bio okviran trošak. Ako to ne znate sami, sigurno imate nekoga tko se barem malo razumije u građevinu/arhitekturu i dizajn pa ga zamolite za pomoć. Neki dizajneri i arhitekti savjetuju da krenete od hodnika tj. ulaza u samu kuću ili stan. Drugi savjetuju da krenete od tavana (ako ga imate) tj. zadnjeg kata.

Foto: domzamene.com

Podijeli ovo