Svi mi smo do sada barem jednom imali priliku da uđemo u neku prodavnicu sa namjerom da kupimo određenu sitnicu da bi se ta posjeta na kraju završila sa megalomanskom šoping turom i iscijeđenom kreditnom karticom. Neke od prodavnica prosto su stvorene za takvu vrstu šopinga a u njih se svakako ubraja i Ikea.

Foto: theandroidworkshop.com

Foto: caseyscieszka.com

Ako u skorije vrijeme imate namjeru da obiđete ovaj tržni centar koji sadrži sve potrebne i ne tako potrebne sitnice za vaš dom obratite pažnju na jedan proizvod koji obara sve rekorde prodaje. Rade se o visećoj lampi Sinnerlig izrađenoj od bambusa čija je najveća prednost uklopivost u skoro svaku vrstu enterijera.

Foto: confettistyle.com

Foto: frommoontomoon.blogspot.com

Ovu lampu su prvo popularizovali brojni restorani a iduća stanica bili su blogovi o uređenju enterijera, stranica časopisa a odmah nakon toga ova lampa postala je zvijezda brojnih Instagram i Pinterest profila.

Foto: theandroidworkshop.com

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Sinnerlig lampa idealne je veličine, nije prevelika ni premalena, a zanimljivom ju čini njena neobična forma. Ona svakoj prostoriji daje dašak opuštenog stila i podjednako se dobro uklapa u dnevnoj sobi, trpezariji i kuhinji.

Foto: confettistyle.com

Pojedini kreativci na društvenim mrežama odlučili su da lampu dodatno dekorišu sa lišćem i cvijećem a neke od primjera ovog inspirativnog dekora pogledajte na fotografijama ispod.

Foto: housebeautiful.com

Foto: housebeautiful.com

Podijeli ovo