Od prošle sedmice imamo novog partnera u našoj potrazi za najboljim i najefikasnijim trikovima koji vam mogu olakšati proces pranja veša. Na adresu naše redakcije redovno stižu pitanja i nedoumice o ovoj temi a od sada ćemo svake druge sedmice odgovarati na tri vaša pitanja.

Pitanje 1: Veš ne miriše lijepo nakon pranja

Već nekoliko mjeseci imam jedan problem nakon pranja veša koji nikako da riješim. Iako sam mijenjala i deterdžent i omekšivač i dalje imam isti problem: veš miriše nekako ustajalo nakon što ga izvadim iz bubnja ili nema nikakav miris. Stvarno želim da ponovo uživam u mirisu svog svježe opranog veša!

Dalila, Sarajevo

Odgovor: Postoji niz mogućih razloga zašto dolazi do ovog problema. Ako veš i dalje miriše neugodno iako ste ga oprali moguće je da ne koristite dovoljno deterdženta ili pravi ciklus pranja. Izbjegavajte ostavljanje opranog mokrog veša u bubnju na duže vrijeme. Umjesto toga mnogo bolje je da ispraznite veš mašinu odmah nakon pranja i ostavite vrata otvorena kako bi se ona izračila na pravi način. Neugodan miris može nastati i zbog nečistog filtera ili nečistoće nekih drugih dijelova mašine, a najbolji način za njeno čišćenje opisali smo u ovom tekstu.

Foto: Andrey_Popov/Shutterstock.com

Podijeli ovo