U današnje vrijeme stalno tražimo načine kako da uštedimo novac i vrijeme. Izuzetak nije ni pranje veša i korištenje sušilice. Čekanje da sušilica završi svoj ciklus tipični je dio procesa pranja i sušenja veša, a problem nastaje kada nam je neki komad odjeće potreban stvarno brzo i kada nema šanse da ga sušilica osuši na vrijeme Tada na scenu stupaju sljedeće alternativne metode sušenja veša bez sušilice.

Iscjedite ostatak vode iz odjeće

Prva metoda je najbolja za hitne situacije kada nemate nikakve uređaje na raspolaganju i za nju će vam biti potreban jedan veliki ručnik. Uz pomoć ove metode možete na brz i jednostavan način iscjediti ostatak vode iz odjeće nakon pranja. Ručnik ćete iskoristiti kako biste upili sav ostatak vode tako da bi bilo dobro da odaberete veliki i mekani ručnik. Važno je da tokom ovog procesa komad odjeće bude u potpunosti i ravnomjerno raširen preko cijele površine peškira.

Postavite željeni komad odjeće ravnomjerno na površinu peškira. Nakon toga zarolajte komad odjeće unutar peškira i nakon toga stegnite peškir što je jače moguće. Dok budete ovo radili, peškir će absorbovati vodu iz mokre majice. Nakon što ste to uradili, odrolajte peškir i izvadite komad odjeće koji bi nakon toga trebao biti samo malo vlažan. Važno je da to uvijek radite odvojeno za svaki komad odjeće koji želite osušiti a nikako zajedno.

Foto: Janis Smits/Shutterstock.com

Podijeli ovo