Da li ste se ikada zapitali kako bi izgledalo spavanje u svemirskom brodu? U Japanu možete pronaći hotel koji će vam na najbolji mogući način dočarati to iskustvo. Nakon što legnete spavati u ovom hotelu možete zamišljati da ste na intergalaktičkom putovanju i da plovite zvijezdama prema nekoj udaljenoj egzotičnoj planeti.

Ovo neobično iskustvo pružaju tzv. ‘kapsula’ hoteli koji se mogu pronaći u cijelom Japanu, a ponajviše u glavnom gradu Tokiju. Hoteli ovog tipa izgledaju uistinu futuristički i ne sadrže klasične sobe u kakvima ste do sada odsjedali već se radi o konceptu malenih spavaćih kutaka u obliku kapsula gdje je taman dovoljno mjesta da se smjesti čovjek prosječne visine.

Pogledajte kako izgleda tura jednog od ovih hotela koji je uistinu neobičan za poimanje jednog prosječnog Evropljanina ali veoma popularan među turistima budući da se radi o najjefitnijoj varijanti odsjedanja u inače izuzetno skupom Japanu. Kapsula hoteli su takođe popularni i među poslovnim ljudima koji rade do kasno pa im se ne isplati putovati nazad kući u drugom gradu tako da noće u ovoj vrsti smještaja, često i duži vremenski period.

Podijeli ovo