Bilo da izgovarate sudbonosno ‘DA’, kupujete svoj prvi dom ili se jednostavno želite osamostaliti i ostvariti svoje snove u iznajmljenom stanu, sigurno ćete morate obaviti neku kupovinu. Plan će Vam pomoći da ostanete fokusirani i izbjegnete nepotrebne troškove i gubitak vremena koji potrošite lutajući bezglavo po dućanima ne znajući što uopće trebate.

Spavaća soba

Što odabrati: Neutralne plahte i posteljina

Dva seta posteljine izrađenih od pamuka  (gustoće minimalno 100 niti po kvadratu – nije kvantna fizika, tako izbjegavate ‘kupanje’ po noći) u neutralnim nijansama koje možete lako kombinirati i miješati sa ostatkom posteljine. Lanene plahte su skupe, ali mogu trajati vječno i samo postaju bolje što su starije. Mekane bijele plahte od vune ili kašmira uvijek izgledaju luksuzno u podnožju kreveta. Također one se mogu koristiti u dnevnom boravku.

Kada su u pitanju jastuci, madrac i deke, u nepisanom pravilu kvaliteta je razmjerna cijeni. Stoga, uložite u kvalitetu i vratit će Vam se kroz ono što nam je svima najpotrebnije – dobar san, a i ljepši dom.

Što izbjegavati: Brdo jastuka

Ti predivni, šareni jastuci neće Vam se činiti tako privlačni kada ćete ih morati svaku večer pospremati i micati s kreveta ili svako jutro nalaziti na podu. Moda se stalno mijenja tako da ono što izgleda privlačno danas, može izgubiti svoj sjaj tijekom iduće godine. Bolje da onda uložite taj novac u kvalitetniju posteljinu.

Foto: domzamene.com

Podijeli ovo