Glavno pravilo zelene dijete koju ćemo vam predložiti danas je da jedete što više zelenog povrća i voća kako biste ubrzali metabolizam. Ova dijeta namijenjena je ljudima koji vole voće, povrće i cjelovite žitarice te žele izgubiti samo nekoliko kilograma.

Osim činjenice da pomaže u borbi protiv neželjenih kilograma takođe pomaže da se organizam očisti od štetnih toksina. Sastojci iz ove grupe imaju najnižu energetsku vrijednost ali će vas i dalje dobro zasititi bez ikakvog povećanja tjelesne težine.

Nije važna veličina porcija

Možete jesti onoliko zelenog povrća koliko poželite i ne morate obraćati pažnju na veličinu porcija. Nutricionisti čak preporučuju da jedete duplu količinu sve dok vam to pomaže da se držite podalje od hljeba, tjestenine i drugih vrsta hrane koje su bogate sa kalorijama. Ako odlučite slijediti ovu dijetu, morate imati sve potrebne sastojke na raspolaganju cijelo vrijeme. Za početak, morate imati lisnato zelje koje je izuzuetno hranjivo.

Nakon samo nekoliko dana poboljšaćete probavu, ten, funkcije jetre i žučnog mjehura i osjećat ćete se revitalizirano. Koristite ove sastojke za svoje obroke: zelenu salatu, bob, špinat, brokule, kelj, kupus, krastavac, zeleni grah, grašak, zelene paprike, zelene jabuke i svježe bilje.

Najbolje je pratitu ovakvu prehranu tokom tri dana a zatim ju ponekad možete ponavljati. Ovo je prijedlog plana zelene dijete za tri dana.

Foto: Foxys Forest Manufacture/Shutterstock.com

Podijeli ovo