Približava se svima omiljeno godišnje doba kada ćemo se konačno moći odmarati na plažI uz omiljenu knjigu i koktel dok u pozadini čujemo samo šum mora i talasa. Ako ste nestrpljivi i ne možete dočekati godišnji odmor šta mislite o tome da dio morske atmosfere unesete u dom već sada?

Morski elementi i detalji tipični za plažu kao što su školjke, užad za brodove ili sidro predstavljaju samo neke od kreativnih načina na koje možete unijeti dašak morskog ugođaja u svoj enterijer. Kolor paleta se većinom bazira na okeansku plavu, bijelu i bež. Popularne motive poput morske zvijezde, sifra i mreže za hvatanje riba možete koristiti za razne vrste dekoracije u svim prostorijama u domu.

Mreže za hvatanje riba tako možete iskoristiti za prekrivanje ramova za slike ili abažura od lampe. Brodsko uže možete smotati na zidu u obliku nekog imena ili za vas važne riječi i na kraju prilijepiti sa nešto jačim ljepilom. Još jedan odličan način da unesete nautičku temu u dom jeste i da iskoristite autentične dijelove brodova, čak i ako ne živite nigdje u blizini  plaže.

U nastavku vam donosimo razne kreativne načine da uz nautički ugođaj dočekate početak ljeta u vašem enterijeru.

Podijeli ovo