Da li ste znali da je magnezijum vitalan za obavljanje preko 300 svakodnevnih biohemijskih procesa u vašem organizmu, uključujući održavanja zdravlja ćelija i njihovu regeneraciju? Adekvatna doza magnezijuma u organizmu pomaže pri kontrolisanju nivoa šećera u krvi, popravlja nervnu funkciju, reguliše krvni pritisak, proizvodi antioksidanse i kontroliše sintezu proteina.

Vjerovatno niste ni pomišljali da je magnezijum toliko važan za vaše zdravlje, zar ne? Velike su šanse da u ovom trenutku imate nedostatak magnezijuma u organizmu a to može uticati na nastanak raznih poremećaja kao što je hormonalni disbalans, hronični umor, depresija i anksioznost. Kako biste održavali odgovarajući nivo magnezijuma u organizmu ne trebate se osloniti samo na suplemente već i na ishranu bogatu sljedećim namirnicama.

Povrće sa tamnim zelenim listovima

Povrće sa tamnim zelenim listovima esencijalno je za našu ishranu zato što sadrži veliku dozu magnezijuma ali i zato što je puno raznih drugih nutrijenata i vitamina koji doprinose našem zdravlju. Mladi špinat, kelj i druge vrste povrća ove vrste trebate ubaciti u svoju svakodnevnu ishranu već danas.

Foto: healthyleo.com

Podijeli ovo