Postoji jedan projekt u domu koji skoro uvijek odlažemo i imamo izgovore zašto bismo ga trebali ostaviti za kasnije. Razlozi su različiti: nekad nemamo vremena, nekad novca a često ni posebne volje. Ipak, krečenje je nešto što moramo obaviti u domu sa vremena na vrijeme kako bismo ga osvježili. Jedan od načina da proces krečenja učinite malo zanimljivijim jeste da se narednog puta odlučite za presedan i odaberete neku od novih kreativnih metoda farbanja koje ne uključuju nužno valjak.

Ako ne želite da vam zid bude ofabran na standardni način možete kreirati zanimljive neravnomjerne šare uz pomoć zgužvane stare majice koju ćete zakačiti na valjak za krečenje, a neujednačene šare koje kreiraju zanimljivu vizuelnu dinamiku možete napraviti i uz pomoć spužve ili obične plastične kese.

Farba vam neprestano kapa pored kantice kada vadite četku iz nje i to vas strašno nervira? Na središte kantice stavite običnu plastičnu gumicu od koju možete svaki put ocijediti četkicu prije nego što ju izvadite van.

Ove i još mnoge druge trikove koji vam proces krečenja doma mogu učiniti jednostavnijim i zanimljivim možete pronaći u videu u nastavku.

Izvor: 5-Minute Crafts Girly

Podijeli ovo