Nered u kuhinji je poput plinskog gasa: širi se kada ima dovoljno prostora.

Ako imate malenu kuhinju vjerovatno vam se čini kako nikako nemate dovoljno mjesta za sve stvari koje želite držati u toj prostoriji. Iako to možda zvuči nevjerovatno,ljudi koji imaju velike kuhinje imaju sličan problem. Bez obzira na to koliko ormarića ili radne površine ili kuhinjskog ostrva imaju nekako uvijek nedostaje prostora. Danas donosimo rješenje za nered koje je podjednako efikasno za male i za velike kuhinje.

Namjestite tajmer na 20 minuta a zatim uzmite korpu ili kutiju i krenite u pregled kuhinje. Tražite stvari kojih biste se mogli riješiti. Ne morate u potpunosti ispremetati prostor samo napravite ono najosnovnije kako biste se riješili svih nepotrebnih sitnica koje ste gomilali tokom vremena.

Ovo je par mjesta koja za potrebe ovog projekta organizacije možete izostaviti: frižider, zamrzivač i smočnica. Ta mjesta ostavite za neki naredni put. Ovo su mjesta koja svakako trebate pretražiti:

  • Ormarići
  • Ladice
  • Kuhinjska radna površina
  • Površina frižidera ili ormarića
  • Bilo kakav samostojeći komad namještaja poput kuhinjskog ostrva

U nastavku vam donosimo popis potencijalnih stvari na koje trebate obratiti pažnju kako biste uklonili nered a nakon što pronađete ove stvari svrstajete ih u kategoriju ’za prodaju’ ili ’za poklanjanje’ :

Bilo šta što bi trebalo biti u nekoj drugoj prostoriji

Womansday

Podijeli ovo