Ne znam za vas ali meni se čini da žene ne posvećuju ni blizu pažnju njezi noktiju koliko posvećuju kosi i licu i smatram da je to potpuno pogrešno jer njegovane ruke bi trebalo da budu ogledalo svake žene. Ruke su te koje će vas odati bez obzira na količinu šminke koju imate na licu.

27465332841_110beac324_b

Stručnajci kažu da lijepe i njegovane ruke i nokte možete imati i bez redovnih odlazaka na manikir. Sve što treba da uradite jeste da primjenite savjete koje vam preporučuje Tom Bačik koji je u kompaniji L’Oreal zadužen upravo za njegu noktiju, a sređivao je nokte mnogim poznatim zvijezdama poput Dženifer Lopez, Eve Longorije i Viktorije Bekam. U intervjuu za sajt Chateline on se prvo dotakao trendova te izjavio da se ove jeseni i zime nose nešto tamniji na noktima poput boje šljive, trule višnje te smeđih, ali i plavih tonova.

Evo šta Tom kaže koje to sitnice će vaše nokte učiniti lijepima i zdravima.

Njega noktiju pod tušem

Za vrijeme svakog tuširanja uzmite pamučnu krpu na nju stavite malo regeneratora za kosu i nježno istrljajte dio oko noktiju. Na taj način ćete ukloniti sve mrtve stanice kože, spriječićete nastanak zanoktica i koža oko noktiju će izgledati zdravo.

Čišćenje nakon skidanja laka

Najveći problem sa skidačima laka jeste što sadrže sredstva za hidrataciju poput lanolin te ulja. Upravo te supstance na neki način štećuju nokat zbog čega nakon skidanja jednog drugi lak se ne prima baš najbolje. Nakon skidanja laka skidačem bilo bi dobro da ih kasnije obrišete medicinskim alkoholom od 70 ili 90 % pa tek onda nanosite novi sloj laka.

7972383348_5be29fe4c4_b

Uvijek stavljajte dva tanka sloja laka

Većina žena na nokte nanosi jedan debeli sloj laka što zahtjeva više vremena za sušenje. Uvijek prvo nanesite jedan tanki sloj, ostavite da se osuši pa nanesite i drugi. Možda vam se čini kontradiktorno, ali dva tanka sloja će se uvijek brže osušiti od jednog debelog.

Pričekajte prije nego što stavite nadlak

Ako koristite nadlak uvijek sa stavljanjem pričekajte najmanje dva minuta prije nego što ga stavite, a razlog je krajnja jednostavan. Ako stavite nadlak na vlažan lak onda će on na neki način zarobiti vlažan lak ispod, jer se nadlak puno brže suši.

14833014366_4b6e8a17aa_b

Nokte mažite uljem

Svako veče prije spavanja nokte i zanoktice mažite nekim njegujućim uljem jer pored toga što će na taj način lak trajati duže vaši nokti će biti njegovani i zdravi. Birajte ulja koja u sebi sadrže vitamin E.

Podijeli ovo