Tokom hladnijih dana sigurno ćete sa djecom provoditi nešto manje vremena u zatvorenom prostoru, a jedan od najboljih načina da se zabavite su sigurno porodični filmovi. Donosimo vam deset prijedloga za filmove koje jednostavno morate pogledati sa vašim mališanima. Isto tako, ako vam drugari od djece dolaze na spavanje , ovi filmovi su prikladni gotovo svim uzrastima, a sigurni smo da ćete se i sami zabaviti.

Gunisi

Film popularnog Stivena Spilberga koji decenijama plijeni pažnju mališana širom svijeta i nikada neće prestati biti aktuelan. To je savršena kombinacija akcije, fantazije, potrage za izgubljenim blagom i svim onim sitnicama koje djeca jednostavno obožavaju. Film na trenutke može biti i strašan, pa nije namijenjen baš jako maloj djeci, ali oni školskog uzrasta će ga sigurno obožavati iako je prošlo nekoliko decenija otkako je snimljen.

U mojoj glavi

Ovo je crtić koga bi trebalo da pogledaju apsolutno svi bez obzira na pol i godine. Crtić za sva vremena koji prikazuje način na koji osjećanja upravljaju našim životima, kako nam pomažu, ali i kako nam ponekad mogu otežati posebno kad su u pitanju neke važne odluke. Glavni lik je djevojčica Riley čiji se život mijenja iz korijena, a samim tim i način na koji se ona nosi sa emocijama. U tome joj pomažu: Radost, Tuga, Bijes, Strah i Samopouzdanje.

Harry Potter

Sa ovim sigurno nećete pogriješiti, organizujte filmski maraton i puštajte sve dijelove od prvog pa dok se ne umorite. Sigurno znate da je riječ o malom čarobnjaku i njegovim dogodovštinama koje prolazi u školi za čarobnjake sa svojim zabavnim drugarima koje je tamo upoznao. Lik Harry Pottera osmislila je J. K. Rouling a veoma brzo su stekli planetarnu popularnost i do sada je snimljeno sedam filmova. Uzmite u obzir da ma koliko sjajni bili ovi filmovi nisu za jako malu djecu jer im mogu biti strašni.

Džumandži

Još jedna avanturistička komedija sa sjajnim Robinom Williamsom u glavnoj ulozi koja je te 1995. godine bila apsolutni hit. U filmu je riječ o dječaku i djevojčici koji pronalaze staru društvenu igru u kojoj je godinama zarobljen zagonetni lik Alan Parrish. Da bi ga oslobodili, djeca treba da pobijede u igri, a to nije baš tako jednostavno kako se čini jer će se susretati sa podivljalim majmunima i bježaće ispred stampeda nosoroga.

Čudo u 34. ulici

Postoje klasici na koje će se vaši klinci možda opirati i neće htjeti da ih gledaju jer u njima nema robota, nema naučne fantastike i na kraju krajeva nema boje, ali ako ih ubijedite da pogledaju ovaj jedan od najpopularnijih božićnih filmova sigurno neće trepnuti u tih nešto više od sat vremena. Ovo je bajka o Deda Mrazu koji tvrdi da je pravi Kris Kringle… Čak i ako više ne vjeruju u Deda Mraza djeca će ovaj film zaista voljeti.

Annie

Ovo je mjuzikl o kovrdžavoj djevojčici iz sirotiša snimljen je 1930. godine, a nakon toga je doživio nekoliko rimejkova, posljednji čak 2015. godine. Nije važno za koju verziju se odlučite uvjereni smo da ćete uživati zajedno sa svojim mališanima.

Knjiga o džungli

Ovo je ona poznata priča koju ste sigurno čitali svojoj djeci, a ove godine je dobila najnoviju filmsku adaptaciju koja je brzom brzinom napunila bioskopske sale širom svijeta. Ako ne znate, u priči je riječ o dječaku Mogliju koji je odrastao u džungli uz divlje životinje. Tu je i šašavi medvjed Balu, ozbiljna pantera Bagira i ostali likovi koji ovoj priči daju ono nešto posebno.

Čarobnjak iz Oza

Ova lista jednostavno ne bi bila potpuna da ne spomenemo ovaj klasik nad klasicima. Bez obzira što je snimljen prije više od 70 godina, Čarobnjak iz Oza je film za sve generacije i nekako nam je drago što se ta prva verzija i dana danas najviše gleda. Priča prati Doroti i njenog psa kroz avanture u koje upadaju tražeći tog nevejerovatnog čarobnjaka koji će im ispuniti sve želje.

Grozan ja

Minioni ili Malci su za kratko vrijeme zaludili svijet i klinci ih jednostavno obožavaju. Tokom neke hladnije zimske večeri napravite maraton pa odgledajte oba dijela ovog sjajnog crtića, a možete pogledati i film samo o Minionima.

Štrumpfovi

Crtić uz koji smo odrasli je dobio svoju filmsku adaptaciju i to u dva dijela. Zabavan je, duhovit i u njemu će sigurno uživati kako mladi tako i oni nešto stariji. Mislimo da nije potrebno ni da vam napominjemo da je riječ o malim, plavim šumskim stvorenjima i njihovom svijetu koji uporno hoće da uništi zli Gargamel. U filmu Štrumfovi dolaze u Njujork gdje ih čekaju nove avanture.

Podijeli ovo