Glavni vijesnici jeseni su sigurno suvo lišće, kestenje, zimnica i bundeve. Pored toga što su veoma ukusne, prilično jeftine i možete ih koristiti na mnoštvo načina, bundeve mogu biti i dekoracija vašeg životnog prostora. Odmah na početku želimo napomenuti da ovaj tekst nema veze sa proslavom Noći vještica, čisto da ne bude neke zabune.

ako pratite trendove i volite dekorisati vaš dom u skladu sa sezonom, onda će vam se ove ideje sigurno svidjeti. A, ima ih.

Romantična bundeva

bundeva

Jednostavno obojite bundevu u omiljenu boju i na nju zalijepite suho cvijeće. Ovako ukrašena bundeva može biti centralni ukras na stolu, a možete je staviit pored komode ili klub stolića.

Čipka

cipka

Uzmite komad čipke i zalijepite na bundevu koju ste ranije obojili, mada i ne morate. Ovakav dekoracija će se savršeno uklopiti u prostore koji odišu ženstvenošću.

Šarena jesen

sarenilo

Bundeve do polovine obucite u balone kojima ste odsjekli vrhove. Poslažite ih na neki stalak ili poređajte po podu i razbijte tmurnu svakodnevicu.

Natpis

bundeva6

Ako imate kamin ili slobodnu policu, poređajte manje bundeve ne kojima ste napisali neki vama važan natpis koji će vam izmamiti osmjeh kad god ga ugledate.

Bundeve + suho lišće

lisce

Ovaj ukras jednostavno ne može biti više jesenji nego što jeste. Nađite suho lišće i dekupaž tehnikom ih zalijepite na vašu bundevu. Ako je u pitanju neka manja bundeva savršeno će pasati na vašem klub stoliću.

Rezbarenje

rezbarenje

Da bise napravili ovaj ukras biće vam potrebno mrvicu više truda, ali sigurno će se isplatiti. Izdubite bundevu i izrezbarite neki lijep ukras. Unutra možete staviti svjećicu.

Bundeva umjesto vaze

bundeva7

Izdubite bundevu, ostavite da se u potpunosti osuši, obojite i koristite umjesto vaze tokom jesenjih dana.

Bundeve svjećnjaci

bundeva8 bundeva9

Bundeve za tren oka mogu postati svjećnjaci kojima ćete ukrasiti vašu svečanu trpezu.

Da biste uspješno obojili vaše bundeve najbolje bi bilo da koristite akrilne boje ili boje u spreju koje možete kupiti u hobby art radnjama ili u prodavnicama za boje i lakove. Isto tako veoma je važno da odaberete odgovarajuću bundevu. Pazite da je bundeva sasvim zrela, da nema nikakvih trulih dijelova. Isto tako pažljivo birajte i veličinu i da bundeva može lijepo da stoji bez prevrtanja.

Pogledajte još sjajnih ideja u fotogaleriji:

 

Podijeli ovo